Ekmek sofralara katkısız gelecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Fırıncılar Federasyonu'nca yapılacak çalışmayla ekmek yapımında katkı maddelerinin kullanımı yasaklanacak.

EKONOMİ Yayın: 26 Mart 2013 - Salı - Güncelleme: 26.03.2013 13:25:01
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
395 okunma
Google News

 Sofraların vazgeçilmezi ekmekte ''katkısız'' dönem başlıyor. Başlatılacak çalışmayla katkı maddeleri, ekmek yapımında kullanılamayacak. Daha çabuk pişmesini ve geç bayatlamasını sağladığı için kullanılan katkı maddelerinin yasaklanmasıyla, ekmeğin daha lezzetli olması ve israfın azaltılması hedefleniyor.

Bu çalışmayla, ekmekte artık asetik asit, potasyum asetat, sodyum asetat, kalsiyum asetat, laktik asit, askorbik asit, sodyum askorbat, kalsiyum askorbat, sodyum laktat, potasyum laktat ve kalsiyum laktat gibi katkı maddeleri yer almayacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yeni düzenlemeyle daha lezzetli ekmek üretileceğini belirterek, fiyatta artış olmayacağını da sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

deneme bonusu veren siteler deneme bonusu https://playdotjs.com/ deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren bahis siteleri youtube mp3 Bonusverensiteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler