TÜBİTAK: Yerli aşının etkinliği daha yüksek

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal yerli aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni düzenlendi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı.

GÜNDEM Yayın: 29 January 2021 - Friday - Güncelleme: 29.01.2021 08:21:11
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
477 okunma
Google News

ETKİNLİĞİ DAHA YÜKSEK AŞILAR

Aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Mandal şu açıklamaları yaptı:

"Normal şartlarda uzun yıllar süren aşı ve ilaç çalışmalarında kısa zamanda büyük başarılar elde ettik. Bu aşılar yurt dışında çalışılanların benzeri değil, virüse karşı etkinliği ve güvenilirliği daha yüksek aşılar olacak. İnaktif aşı adayımız dünyadaki diğer inaktif aşılardan daha etkili olacak şekilde geliştirilmiştir. Yine daha gelişmiş ve yeni bir tasarım içeren adenoviral vektör aşımız da ikinci nesil aşı adayıdır. Virüs benzeri parçacık türü aşı adayımız biyoteknolojik açıdan dünyadaki en yenilikçi aşı durumunda. Bu konuda bilim insanlarımıza ve onların gücüne güç katan genç araştırmacılarımıza güvenimiz sonsuz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.