FATİH PORTAKAL ORADA KAL!
Tam da insanlar gözaltındayken, tam da ifadeler verilirken, Sayın Fatih Portakal’ın gazetecilik dersi vermesi ve meslektaşlarına ayar çekmesi hiç yakışmadı. Zaten küçük de olsa bir kamuoyu desteği aranıyor, bari sen yapma!

Veysel Doğru
veyseldogruvdk@gmail.com -Tam da insanlar gözaltındayken, tam da ifadeler verilirken, Sayın Fatih Portakal’ın gazetecilik dersi vermesi ve meslektaşlarına ayar çekmesi hiç yakışmadı. Zaten küçük de olsa bir kamuoyu desteği aranıyor, bari sen yapma!Atalarımız der ki: "Ağacın kurdu, ağaçtandır." Sen de yılların gazetecisisin. Yarın senin de başına gelebilir. Her gün basın özgürlüğünü savunuyorsun ama zor durumdaki arkadaşlarına bel altından vurmayı da ihmal etmiyorsun. Oysa onlar, senin zor zamanlarında yanında olmuştu.
Bu kadim halk, herkesi zirveye çıkardığı gibi indirmesini de bilir. O yüzden, sen sen ol, bir daha böyle işlere kalkışma! Bir gözaltı, diğerini unutturuyor; bir tutuklama, ötekini bertaraf ediyor. Belli ki bir düğmeye basılmış. Bu ülke Ergenekon tiyatrosunu gördü, Balyoz’u gördü, kumpas davalarına şahit oldu. Daha neler göreceğimizi kim bilebilir?Böyle zamanlarda muhalefetin yekvücut olması gerekirken, çatlak seslerin mağdurlara ne kadar zarar verdiğini tarih bize defalarca gösterdi. Yıllarca boş yere hapis yatanlar, hapiste hayatını kaybedenler, intihar edenler oldu. Sayın Portakal, sen de bunların hepsini gördün. Peki, nasıl olur da "Bir odun da ben atayım" hatasına düşersin? Ateş düştüğü yeri yakar, dikkatli olmak lazım.
Görüyorsunuz, 40 yıllık gazeteci Suat Toktaş tutuklandı. Yargı süreci devam ettiği için kesin konuşmak doğru olmaz ama süreci yakından takip etmek şart. Temennimiz, bu tavrın bir an önce sona ermesi ve ülkemizin gerçek gündemine dönmesidir. Çünkü ekonomik kriz, dış politikadaki gelişmeler, iç siyaset ve İmralı görüşmeleri gibi son derece kritik meselelerle karşı karşıya olduğumuzu unutmamalıyız!